Еве како изгледа Dark Mode во iOS 13

  Долгоочекуваниот Dark Mode конечно пристигнува со iOS 13. Новиот оперативен систем се уште е во развојна бета верзија, но можеме да ѕирнеме и да дознаеме како изгледа.

  Го уловивме првиот поглед наDark Mode на WWDC, при демонстрацијата на Apple. Новиот оперативен систем ќе биде достапен за јавноста од јули, и тоа во облик на бета верзија за тестирање. Официјалното лансирање се очекува наесен.

  Она што треба да го знаете е дека Dark Mode ќе биде достапен во неколку облици. Можете да ја вклучите таа опција во Поставките, под одделот Екран и светлост. Исто така, можете да одите преку Контролниот центар и подолго да ја држитепритисната лентата за прилагодување светлина, по што ќе ви се појави прекинувачот. На крајот, можете да поставите Dark Mode автоматски да се вклучува секој ден во саканиот период.

  Уште еден корисен додаток е дека и позадинските слики се прилагодени на новиот темен начин на работа. Тоа значи дека можете да поставите позадинската слика да ви се затемни кога е вклучен Dark Mode. Така ќе добиете поцелосно искуство.

  А сега да погледнеме како изгледа Dark Mode на iOS-u 13.

  Phone:

  Messages:

  Calendar:

  App Store:

  Maps:

  Music:

  Notes: