Griffin Breaksafe Magnetic USB-C Power Cable - Black/Silver:

Griffin Breaksafe Magnetic USB-C Power Cable - Black/Silver

SKU
GC42251

Магнетен кабел за полнење за USB-C лаптопи Apple's MagSafe конекотрот има спасено милиони лаптопи од уништување со повлекување на кабелот за полнење. Но кај новите USB-C лаптопи оваа функционалност ја нема.

Бесплатна достава за сите нарачки над 3.000 МКД!

The BreakSafe конектор
BreakSafe's патентираниот quick-release магнетен конектор се конектира на вашиот лаптоп преку USB-C портата и безбедно се дисконектира кога кабелот е истегнат.

BreakSafe да ве заштити Вас и Вашиот лаптоп
BreakSafe е дизајниран со четири сигурносни карактеристики:
Визуелна: Визуелни ознаки кои му кажуваат на корисникот како да го приклучи кабелот на правилен начин
Магнетна: BreakSafe магнетите дозволуваат кабелот да биде приклучен само на правилниот начин и овозможуваат поларитетот на напојувањето и уредот да бидат усогласени.
Структурна: BreakSafe има две мали копчиња на конекторот кои физички спречуваат кабелот да се конектира погрешно
Електрична: BreakSafe централниот заземјен пин е првиот кондуктивен елемент кој се конектира со кабелот и конекторот. Ова овозможува остатоците на статично електрично полнење да се отстранат пред кабелот да биде поврзан со уредот.

Користење
Користи го BreakSafe со USB-C power енергијата која доаѓа со Вашиот лаптоп. BreakSafe е рангиран до 60 вати (20 волти @ 3 ампери), и е дизајниран и тестиран да ги одржи USB-C стандардите за енергија. Овој кабел подржува само полнење на уредот.

Производител
Griffin
EAN code
685387430192
End of life
No
Length
No
Боја
црна
Компатибилност - адаптер
USB-C
iPad компатибилност
iPad Pro 12,9" (3. gen)
Mac компатибилност
MacBook 12", MacBook Pro 13" (2016), MacBook Pro 13" with Touch Bar , MacBook Pro 15" with Touch Bar , MacBook Air Retina