Apple TV

SKU
apple-tv-4-gen-2015-mk
Модел
32GB %
64GB %
 
Нудиме можност за плаќање на рати. Дознај повеќе >

Достапност

Детали

Иднината на телевизијата е тука. Apple TV Ви овозможува да изберете токму она што сакате да гледате на вашиот ТВ екран. Изграден на една моќна платформа наречен tvOS, Apple TV ви овозможува да комуницирате со вашиот телевизор на сосема нови начини. Побарајте Siri да најде филм или ТВ шоу или можеби некоја игра. Конектирајте го било кој apple уред преку wi-fi и уживајте во безжичниот пренос на снимка од Вашиот уред. Извлечете многу повеќе од вашиот телевизор.

ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ

Производител
Apple
Maconomy Stock Availability
Yes
Боја
Metallic sky
Модел
No
Големина
No
Капацитет
No
Ports and Interfaces
Apple TV
HDMI 1.4
802.11ac Wi‑Fi со MIMO
10/100BASE-T Ethernet
Bluetooth 4.0 бежична технологија
IR приемник
USB‑C сервис приемник
Вградено напојување

Apple Remote
Bluetooth 4.0 бежична технологија
IR предавател
Аксцелерометар и жироскоп
Lightning приклучок за полнење
Вградена батерија со повеќе месечно работење со само едно полнење (со обична дневна работа)
Чип
A8 чип со 64bit конфигурација.
System requirements
Производите купени преку iTunes, rental i Home Sharing побаруваат iTunes Store сметка (Apple ID)
Бара 802.11 Wi-Fi мрежа, ethernet мреќа или широкопојасни пристап на интернет
За бежичен video stream потребна е 802.11a, b, g, n, или ac Wi-Fi мрежа
За употреба неопходно е да се прифатат условите за лиценца на софтверот кое може да се погледне наwww.apple.com/legal/sla
За да го поврзете со телевизор потребен Ви е HDMI кабел (се продава одделно)
Видео формати
H.264 видео до 1080p, 60 FPS, High или Main Profile ниво 4.2 или пониско H.264 Baseline Profile ниво 3.0 или уште понизок со AAC-LC звук до 160 Kbps на каналот, 48kHz, стерео звук во .m4v, .mp4, i .mov форматите
MPEG-4 видео до 2.5 Mbps, 640 x 480 pik, 30 слика на секунда, Simple Profile со AAC-LC звук до 160 Kbps, 48kHz, стерео звук v .m4v, .mp4, и .mov формати
Поддржани аудио формати
HE-AAC (V1), AAC (16 do 320 Kbps), заштитен AAC (од iTunes Stora), MP3 (16 до 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (формати 2, 3, in 4), Apple Lossless, AIFF in WAV; Dolby Digital 5.1 in Dolby Digital Plus 7.1
Photo Formats
JPEG, GIF, TIFF
TV Compatibility
• Apple TV е компактибилен со TV екрани со висока дефиниција и HDMI (за репродукција од заштитена содржина потребен е HDCP)
• Apple TV Remote управувачот е компактибилен со новиот Apple TV (4. gen)
• Remote Loop е компатибилен со новиот Siri управувач и Apple TV управувачот
Гаранција
1 година
Што има во кутијата?
• Apple TV
• Apple TV Remote
• Кабел за напојување
• Lightning на USB кабел
• Документација
Производител
Apple
Weight
0.4000
EAN code
190198667274
Боја
Black
Модел
32 GB
Капацитет
32 GB
Dimensions
Apple TV
Height: 1.4 inches (35 mm)
Width: 3.9 inches (98 mm)
Depth: 3.9 inches (98 mm)
Weight: 15 ounces (425 g)

Apple Remote
Height: 4.88 inches (124 mm)
Width: 1.5 inches (38 mm)
Depth: 0.25 inch (6.3 mm)
Weight: 1.66 ounces (47 g)
Капацитет
32GB
Ports and Interfaces
Apple TV
HDMI 1.4
802.11ac Wi‑Fi with MIMO
10/100BASE-T Ethernet
Bluetooth 4.0 wireless technology
IR receiver
USB‑C for service and support
Built‑in power supply

Apple Remote
Bluetooth 4.0 wireless technology
IR transmitter
Accelerometer and gyroscope
Lightning connector for charging
Rechargeable battery providing months of battery life on a single charge (with typical daily usage)
Чип
A8 chip with 64-bit architecture
Видео формати
H.264 video up to 1080p, 60 frames per second, High or Main Profile level 4.2 or lower
H.264 Baseline Profile level 3.0 or lower with AAC-LC audio up to 160 Kbps per channel, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats
MPEG-4 video up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per second, Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats
Поддржани аудио формати
HE-AAC (V1), AAC (16 to 320 Kbps), protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3, and 4), Apple Lossless, AIFF, and WAV; Dolby Digital 5.1 and Dolby Digital Plus 7.1
Photo Formats
JPEG, GIF, TIFF
TV Compatibility
Apple TV is compatible with high-definition TVs with HDMI
Siri Remote is compatible with Apple TV (4th generation)
Remote Loop is compatible with Siri Remote
Гаранција
12 months
Што има во кутијата?
Apple TV
Siri Remote
Power cord
Lightning to USB Cable
Documentation
Производител
Apple
Weight
0.7000
EAN code
888462749220
Боја
Black
Модел
64 GB
Капацитет
64 GB
Dimensions
Apple TV
Height: 1.4 inches (35 mm)
Width: 3.9 inches (98 mm)
Depth: 3.9 inches (98 mm)
Weight: 15 ounces (425 g)

Apple Remote
Height: 4.88 inches (124 mm)
Width: 1.5 inches (38 mm)
Depth: 0.25 inch (6.3 mm)
Weight: 1.66 ounces (47 g)
Ports and Interfaces
Apple TV
HDMI 1.4
802.11ac Wi‑Fi with MIMO
10/100BASE-T Ethernet
Bluetooth 4.0 wireless technology
IR receiver
USB‑C for service and support
Built‑in power supply

Apple Remote
Bluetooth 4.0 wireless technology
IR transmitter
Accelerometer and gyroscope
Lightning connector for charging
Rechargeable battery providing months of battery life on a single charge (with typical daily usage)
Чип
A8 chip with 64-bit architecture
Видео формати
H.264 video up to 1080p, 60 frames per second, High or Main Profile level 4.2 or lower
H.264 Baseline Profile level 3.0 or lower with AAC-LC audio up to 160 Kbps per channel, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats
MPEG-4 video up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per second, Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats
Поддржани аудио формати
HE-AAC (V1), AAC (16 to 320 Kbps), protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3, and 4), Apple Lossless, AIFF, and WAV; Dolby Digital 5.1 and Dolby Digital Plus 7.1
Photo Formats
JPEG, GIF, TIFF
TV Compatibility
Apple TV is compatible with high-definition TVs with HDMI
Siri Remote is compatible with Apple TV (4th generation)
Remote Loop is compatible with Siri Remote
Гаранција
12 months
Што има во кутијата?
Apple TV
Siri Remote
Power cord
Lightning to USB Cable
Documentation

Product declaration