Спореди iPhone

 
iPhone 14 Pro Max
iPhone 14 Pro
iPhone 14 Plus
iPhone 14
iPhone SE (3. gen.)
Избери модел
Слика
Боја
Sažetak
Dynamic Island
Безбедност
Камера
Батерија
Чип
Face ID / Touch ID
Мобилна мрежа

Дополнителни информации

  • Дисплеј: екранот на уредот има заоблени агли кои го следат убавото, заоблено куќиште и се дел од стандарден правоаголник. Кога се мери како стандарден правоаголник, екранот има дијагонала од 5,42 инчи (iPhone 13 mini, iPhone 12 mini), 5,85 инчи (iPhone 11 Pro, iPhone XS, iPhone X), 6,06 инчи (iPhone 14, iPhone 13 Pro, iPhone 13, iPhone 12 Pro, iPhone 12, iPhone 11, iPhone XR), 6,12 инчи (iPhone 14 Pro), 6,46 инчи (iPhone 11 Pro Max, iPhone XS Max), 6,68 инчи ( iPhone 14 Plus, iPhone 13 Pro Max, iPhone 12 Pro Max) или 6,69 инчи (iPhone 14 Pro Max). Вистинската видлива површина е помала.

  • Потрошувачка на енергија и батерија: траењето на батеријата зависи од конфигурацијата на мрежата и од голем број други фактори, така што вистинските резултати може да се разликуваат. Батеријата има ограничен број циклуси на полнење и на крајот можеби ќе треба да ја замените. Траењето на батеријата и циклусите на полнење зависат од користењето и поставките. Дополнителни информации можете да најдете на адресата apple.com/batteriesapple.com/iphone/battery.html.

  • Мобилна и безжична врска: потребна е претплата за податоци. 5G е достапен на одредени пазари и со избрани оператори. Брзината зависи од локалните услови и операторот. За дополнителни информации за поддршката за 5G, прашајте го вашиот оператор и посетете apple.com/iphone/cellular.