Servis

Закажи термин за дијагностика

Закажете го Вашиот термин за дијагностика и не чекајте ред. Вашиот термин можете да го закажете тука.

* Со закажување на термин за дијагностика, Вие ќе му овозможите на нашиот техничар да одвои 15 минути и да се посвети само на Вас.

Зошто iSTYLE?

Овластен Apple сервис, се под контрола.

Овластен Apple сервис.

Ние вршиме поправка на производи кои се под гаранција, како уреди на кои им е истечена гаранцијата. Квалификуван Apple сервис со стручни и обучени сервисери од страна на Apple. Поправка или замена на уреди е направена само со Apple оригинални Apple уреди или делови. Доколку сакате Вашиот уред да биде поправен со најквалитетни и адекватни делови посетете го нашиот сервис.

Контролирана Операција

iStyle Македонија ги следи условите за гаранциски промени во Македонија кои се со закон кај нас. За сите поправки бидете сигурни дека ќе го задржите Вашето потрошувачко право. Во исто време ние се трудиме сите поправки на уреди под гаранција да бидат направени бесплатно.

Најдобра Опрема

Кај нас ги имате најдобрите услови, опрема и работна средина во која поправката на Важите уреди ќе биде направена. Работната средина обезбедува заштита на OOP и workbenches алатки кои ги исполнуваат исклучително високите стандарди.

Достава до Дома

Доколку не сакате два пати да доѓате во нашиот сервис, можете да побарате достава до адреса на која сакате уредот да ви биде испорачан. Сите наши пратки се осигурани за вредноста на уредот.

Провери го статусот на твојата сервисна поправка.

Добавувачот ја дава гаранцијата под услови кои се определени овде.

Компанијата гарантира за хардверот во период од една (1) година од датумот на купување на производот. Како краен корисник на хардверот се смета физичкото лице кое го купува производот за лична употреба или за употреба на членови од неговото семејство. Гаранцијата се однесува на материјал и работна рака, со цел да се признае гаранцијата производот треба да биде под гаранција. Доколку се открие грешка на призводот, нашата компанија има право да:

 • Санирање на штетата со резервни делови
 • Производот да се замени со нов
 • Или да се врати целокупната сума на корисникот

Гаранцијата важи само за оригиналниот производ. Производи кои се поправени или отворени од не авторизирани Apple сервисери не подлежат под гаранција. Доколку се утврди грешка кај производот и биде истиот заменет, му следува гаранција и на заменетиот производ. Во случај на извршена замена на производот, истиот тој нов производ станува сопственост на корисникот, а заменетиот производ останува во сопственост на компанијата. Гаранцијата на заменети или поправени производи важи три (3) месеци после извршената услуга. Резервните делови и оддржување на производите се обезбедени од самиот производител на производот. Во случај на рекламација на еден производот, корисникот го задржува правото истиот тој производ да му биде испорачан до неговиот официјален Apple продавач или да го подигне во нашиот официјален Apple сервис кој се наоѓа во Скопје City Mall.

Пренослив хардвер на секој производ на Apple може да работи без извор на енергија. Сервисната гаранција за секој пренослив продукт е достапна во цел свет, како и да е некои од овластени сервис провајдери на Apple не работат во цел свет, како и овластени сервис провајдери на Apple во земја во која е купен производот, не ги имаат сите резервни делови и компоненти за конкретен производ. Доколку еден производ не е поправен во една земја, каде не е купен, тогаш тој производ може да биде пратен и поправен во земјата од каде е купен со што ќе биде поправен или заменет.

Оваа гаранција не ги исклучува правата на потрошувачите кои произлегуваат од одговорноста на продавачот за недостатоците на одреден производ. Гаранцијата го покрива географското подрачје на Република Македонија.

ОГРАНИЧУВАЊЕ И ПРЕСТАНУВАЊЕ НА ГАРАНЦИЈА.

Гаранцијата не се однесува на:

 • Грешки кои настанале како резултат на несоодветно користење, злоупотреба или употреба со други продукти, како и непочитување на упатствата на производителот.
 • Грешки кои се појавиле како резултат на одржување на работи (вклучувајќи ажурирање и проширување на софтвер), од лица кои не се овластени од страна на Apple.
 • Грешки кои се појавиле како резултат на неовластено модифицирање на компоненти или немарен однос или оштетување на уредот.
 • Производи кои се со отстранети или заменети сериски броеви.
 • Грешки поради кои производот се продава со пониска цена и купувачот бил предупреден за тоа.
 • Производ кој се користил во несоодветна средина (влажност, топлина, студ, прашина и итн.).
 • За неуспех се вреднува уништување на софтвер или ако е со неоригинален софтвер.
 • Грешки кои се последица на мрежните бранови, поплави, земјотреси и итн.
 • Производи кои се водат како украдени и ќе можат да бидат предадени на официјалните власти.

Продавачот не е одговорен за директна или индиректна штета која призлегува од неможноста за гаранциски или други законски одредби, како и за штета при сообраќајни незгоди, загуба при добра волја, оштетување на уредот или за трошоците како копирање на софтвер и податоци кои се чуваат во уредот како и губење на доверливи информации. Продавачот се не ПРИФАЌА уреди за бесплатна замена доколку истите не се во гаранција. Во случај да гаранцијата не е валидна, купувачот е должен да ги плати трошоците направени при негова поправка или замена. Пред да го испратете производот на сервис, претходно треба да го контактирате сервисерот како би се организирал начинот на испраќање.

Софтвер и Податоци.

Забелешка: Пред да го испратете уредот на поправка проверете дали е во гаранција, и да обезбеди листа на податоци како: софтверски систем, апликации и податоци како лозинка за пристам и притоа да ја исклучи опцијата Find My iPhone. Корисникот е одговорен за ре-инсталација на софтвер, податоци и лозинки. Задржувањето на податоци е составен дел од поправка во гаранција. Продавачот нема да биде одговорен за загуба на податоци или уредот при транспорт или поправка.

Во овој дел можете да најдете информации за поправка на уреди кои не се под гаранција.

iStyle е тука за да ви помогне во поправката на Вашите уреди, дури и кога на Вашиот уред повеќе не му следува бесплатна поправка бидејќи е надвор од гаранција. Apple за сите Ваши уреди произведува резервни делови до шест години всушност и се додека не го прекине производството на уредот. Во тој период додека не прекине производството на уредот ние сме одговорни да набавиме оригинален и соодветен дел за Вашиот уред.

Поправка на Mac и други уреди кои не се под гаранција

Од како ќе биде утврден дефектот кај уредот ќе добиете понуда за санирање на истиот. Се додека не се воспостави во што е грешката не би биле во можност да ви дадеме понуда за тоа колку би чинела поправката. Доколку Вие како купувач се согласите за поправање на уредот и платите за истата поправка Вашиот уред ќе биде поправен. Доколку се одлучите за поправка на уредот дијагностиката која е претходно направена на истиот тој уред нема да биде опфатена во цената. Но доколку не сакате да го поправиме Вашиот уред Вие ќе бидете задолжени да наплатите за дијагностиката која е направена на Вашиот уред со цел да се дознае проблемот кој се јавува.

Дали можам да купам резервни делови и потоа сам да гo поправам уредот?

Тоа за жал не е можно. Делови кои треба да се вградат во Вашиот уред, спаѓаат во нашата услуга. Со цел да обезбедиме квалитет за нашите клиенти, ние сме тие кои ги обезбедуваме резервните делови од производителот на уредот и за истите сме овластени да ги наместиме.

Одржување и чистење на внатрешноста на Вашиот компјутер.

Доколку забележите дека Вашиот Mac се почесто е топол или вентилаторот работи премногу гласно, тоа би било знак дека Вашиот уред заслужува чистење на внатрешноста. Ние ви нудиме целосна услуга со што можете да го донесете Вашиот уред кај нас. Ние ќе утврдиме зошто Вашиот компјутер прегрева или работи со лош звук. Услугата за одржување на Вашиот уред најчесто трае само еден ден и потоа Вашиот Mac повторно ќе работи совршено.

Услуги

Покрај тоа што нудиме сервис услуга на уреди кои се под гаранција и на оние кои не се под гаранција, ние вршиме и услуга за инсталирање на софтвер, надградба на меморија на Вашиот Mac, креирање на кориснички сметки и пренос на податоци. Овие услуги клиентот е должен да ги наплати, а ценовникот можете да го погледнете подолу.

iOS Дијагностика(5,5c, 5s, SE, 6, 6+, 6s, 6s+)

1.000 МКД

iOS Дијагностика(7, 7+, 8, 8+, X, XR, XS, Xs Max)

1.500 МКД

iOS Дијагностика(iPad,iPod)

1.000 МКД

iOS Чиста инсталација и ажурирање на оперативен систем

1.000 МКД

Чистење на прашина на iPhone

2.000 МКД

iOS Чистење на течност и корозија

3.000 МКД

iOS Пренос на податоци

1.000 МКД

iOS Пренос и ажурирање на податоци

1.500 МКД

macOS Дијагностика на MacBook и Mac Mini(до 2012год.)

1.500 МКД

macOS Дијагностика на MacBook и Mac Mini(од 2012год.)

2.000 МКД

macOS Дијагностика на iMac(до 2012год.)

1.500 МКД

macOS Дијагностика на iMac(од 2012год.)

2.500 МКД

macOS Дијагностика на Mac Pro и iMac Pro

3.000 МКД

macOS Чиста инсталација и ажурирање на оперативен систем

2.000 МКД

macOS Пренос и ажурирање на податоци

3.000 МКД

Останатa OS инсталација

3.500 МКД

macOS Инсталација на хардверски компоненти на Mac

3.000 МКД

macOS Чистење на прашина на Mac

3.000 МКД

macOS Чистење на течност и корозија

5.000 МКД

macOS Чистење на дисплеј на Mac

7.000 МКД

macOS Пренос на податоци

2.000 МКД

macOS Отклучување на Firmware

6.000 МКД

Креирање на Apple ID

500 МКД

Системска оптимизација

2.500 МКД

Итна поправка

2.500 МКД

Еден работен час

2.000 МКД

Поправки на iOS и tvOS вон гаранција

Ценовникот можете да го преземете тука.

* Плаќањето може да се изврши со кредитна картичка или во готово.

iSTYLE Скопје

Скопје City Mall
02 309 43 51
service@istyle.mk

Работно време:
ПОН - ПЕТ: од 9:00 до 17:00