СТАРО ЗА НОВО

Сега донеси го твојот стар телефон, таблет или компјутер и замени го со нов Apple производ по пониска цена.

Резервирај онлајн
Посети не во продавница
Hero Image
Пример ⏤ СТАРО ЗА НОВО
Производ:
iPhone 7
Редовна цена:
27.990 МКД
Промо цена:
19.900 МКД
Производ за откуп:
Samsung Galaxy A40 64GB
Откупна вредност:
3.660 МКД*
Конечна цена:
16.240 МКД
Заштеда:
11.750 МКД
Информативна пресметка
Наведената откупна вредност на уредот за откуп е од информативен карактер. Точната вредност се утврдува во нашата продавница.

Едноставно. Брзо. Згодно.

Донеси го твојот телефон, таблет или компјутер од било кој производител.

Твојот стар уред претвори го во попуст.

Избери производ на веќе промотивна цена и заштеди повеќе.

Која е вредноста на мојот стар уред?
Пребарајте го Вашиот уред и дознајте ја неговата вредност.
Модел/Конфигурација

Добиј до

Уредот се вклучува?
 • Уредот нормално се вклучува и исклучува.
 • При самото вклучување, екранот се вклучува и менито може да се користи.
 • Конекторот за полнење нема видливи оштетувања.
 • Уредот функционира без полнач.
 • Нема видлива оксидација на рамката, приклучок за слушалки, конектор за полнење или пак на слотот за SIM картичка.
Екранот е исправен?
 • На екранот нема видливи знаци на обезбојување или оштетување на поединечни пиксели.
 • Екранот на допир работи совршено.
 • Екранот е целосно покриен со стакло и не е носен на поправки.
Екранот е исправен?
 • Екранот е без пукнатини.
 • На уредот нема пукнатини или оштетувања на рамката и задниот капак.
 • Рамката на уредот не е свиткана.
 • Пластиката помеѓу рамката и екранот не е поправана или скршена.
 • На рабовите на екранот нема оштетувања.
 • Стакленцето на камерата не е скршено.
 • Уредот е целосен и нема делови што недостасуваат батерија, задно капаче, итн.).
 • Екранот е фиксен, не се поместува од лежиштето.
 • Уредот не е сериозно оштетен, рамката не е деформирана.
Дали сите копчиња се на место и дали работат?
 • Сите копчиња работат непречено, не е потребна дополнителна сила за употреба.
 • Уредот доаѓа само со оригинални Apple делови.
Naprava je vklopljena?
 • Naprava se zažene ob pritisku na gumb za vklop.
 • Nprava ostane prižgana vsaj 7 sekund.
Zaslon dela?
 • Zaslon in osvetlitev delujeta brezhibno.
 • Prikazana slika je brez težav (brez navpičnih/horizontalnih črt, svetlobnih madežev, razbarvanja, grafičnih anomalij itd.).
 • Območje LCD zaslona ni poškodovano (brez razpok, sledi tipkovnice, luščenja premaza itd.).
 • Steklo ki prekriva LCD zaslon je brez poškodb.
Оперативниот систем се вчитува?
 • Уредот се вклучува и работната површина се вчитува/екранот за најава (со вградениот хард диск).
Физичката состојба на уредот е во ред?
 • Уредот е цел, не фалат делови од куќиштето (рамката на екранот, капакот од долу и итн.).
 • Уредот нема скршени компоненти (trackpad, Apple лого, и итн.).
 • Куќиштето не е искривено.
 • Рабовите не се искривени/натиснати.
 • Уредот не е деформиран од оштетена батерија.

Избери го твојот нов iPhone, iPad или Mac и заштеди.

*Прикажаните цени ќе бидат намалени за вредноста на твојот стар уред.

Барате некој друг производ?
Провери ги останатите модели.

Резервирај онлајн

1. Преку нашата онлајн продавница додадете го Вашиот нов посакуван уред во кошничката.

2. За начин на плаќање изберете "Плаќање во продавница".

3. Во коментари на нарачката назначете "iSTYLE - СТАРО ЗА НОВО" и завршете ја нарачката.

4. Посакуваниот Apple уред ќе биде резервиран на твое име.

5. Следи ги чекорите за во продавница

Посети не

1. Посети не во продавница.

2. Ние ќе го прегледаме Вашиот стар уред и процениме вредноста за истиот.

3. Понудената вредност за Вашиот стар уред ќе ја одбиеме од вредноста на Вашиот нов Apple уред.

4. И веднаш почни со работа на твојот нов Apple уред.

Зошто во iSTYLE?

Брз, висококвалитетен и целосен пренос на податоци на новиот уред.

Податоците ќе бидат трајно избришани од стариот уред.

Стариот уред се рециклира на еколошки начин.

Едноставна и брза процедура. Заврши сè на едно место.

Купувањето направете го во пријатна атмосфера заедно со стручни лица.

Без договори и прегоговори со потенцијални купувачи.

Можеш да донесеш стар уред од било кој произведувач.

Бесплатни работилници на Mac, iPhone и iPad.

Одличен избор на разноврсни додатоци за Вашиот нов уред.

Често поставувани прашања

Кога можам да ја искористам програмата СТАРО ЗА НОВО?
Програмата СТАРО ЗА НОВО е достапна секој ден од понеделник до недела од 10 до 22 часот.
Кои уреди ги откупуваме?
Тип на уред: паметни телефони, таблети, компјутери.
Бренд: Apple, Acer, Alcatel, Asus, Blackberry, Caterpillar, HTC, Huawei, LG, Motorola, Samsung, Sony, Xiaomi, HP, Dell, Toshiba или Google.
Произведено: 2010 година или подоцна
Не ги откупуваме сите модели. Пред да не посетите или направите нарачка Ве молиме контактирајте не преку webshop@istyle.mk или на 02 30 98 739 или проверете дали Вашиот уред е вклучен во уредите за откуп.
Кои производи можам да ги купам преку програмата СТАРО ЗА НОВО?
Можете да го купите било кој Apple производ.
Која е процедурата?
Го носите Вашиот стар уред во нашата продавница. Ние гo проценуваме, прегледуваме и ви нудиме одредена вредност за откуп, која можете да ја искористите како попуст на новиот Apple уред.">
Што влијае на вредноста од процената на Вашиот стар уред?
година производство,
изглед (гребнатини/оштетувања …),
работење (полнење, wi-fi, камера …),
оригинален кабел и полнач (само за купување на Mac)
Која ќе биде вредноста на мојот уред?
На вредноста на уредот влијаат повеќе фактори, ние разбираме дека би сакале да добиете најмногу за вашиот уред. Исто така и ние сакаме да ви понудиме најмногу. Гребнатините, пад, година на производство и други фактори директно влијаат на износот на проценетата вредност.
Мојот телефон има скршен екран. Дали сепак можам да го донесам на процена?
Да, може да донесете уред со скршен екран, но во тој случај проценетата вредност на уредот би била многу пониска.
Кој може да донесе стар уред?
Физички и приватни лица.
Дали можам да добијам готовина во замена?
Старите уреди неможат да се заменат со парична надомест. Во случај проценатата вредност да е повисока од вредноста на уредот кој сакате да го набавите, разликата во пари не се надоместува.
Колку уреди можам да донесам на процена?
Бројот на уреди е неограничен. Вредноста на донесените уреди може да се собере и да се искористи како попуст на еден или повеќе производи.
Дали е задолжително купување на само еден уред?
Не, можете да набавите повеќе уреди.
Каде можам да го донесам уредот на процена?
Уредот можете да го донесете во нашата продавница, iSTYLE Skopje City Mall. Како најбрзо до нас
Што да направам пред да го донесам мојот уред на процена?
Исклучи ја опцијата Find My iPhone,
Исклучи го Touch ID или Face ID,
Избришете ја лозинката
Избриши ја iCloud корисничката сметка.
Дали мојот стар уред можам да го искористам за купување на производ по акциска цена?
Да, попустот може да се комбинира со други промоции и акции.
Дали малолетни лица можат да ја искористат програмата СТАРО ЗА НОВО?
Да, но заедно со својот родител или старател.