Што можеш да направиш со iPhone?
Кој iPhone да го избереш?

Сакаш да купиш iPhone, а никогаш го немаш користено?
Ќе те посоветуваме околу изборот, и ќе ти помогнеме да преминеш од Android.

Messages

Никогаш не било побитно да бидеш во комуникација. iOS 14 ти нуди нови начини да
бидеш поврзан со контактите кои ти се најбитни, да следиш групни
разговори и да се изразуваш како ќе посакаш.

Од iOS 14

Секогаш при рака.

Можеш да прикачиш до 9 најбитни разговори и лесно да стигнеш до нив.

Посочена порака
во група.

Напиши го името за да посочиш порака. Кога некој ќе те спомне, твоето име ќе биде нагласено. Можеш дури да прилагодиш активна група за да добиваш известувања само кога некој ќе те спомне.

Групни слики.

Твоите групни разговори сега можат да добијат идентитет со додавање на фотографии, memoji или emoji.

Приватноста пред сè.

Приватноста е основно човечко право. Apple води сметка за заштита на твоите податоци.
Поради тоа имаш уште поголема контрола над податоците кои ги делиш од iOS 14 и подобар преглед
на информациите за тоа како се користат. Твој телохранител. Секогаш со тебе.

од iOS 14

Индикатор за снимање.

Секогаш кога некоја апликација го користи твојот микрофон или камера, во горниот десен агол од екранот ќе се појави индикатор за снимање. Во Control Center можеш да ја видиш историјата на апликациите кои од неодамна го користиле микрофонот или камерата.

Следење на лозинки.

Safari ќе те предупреди ако лозинката која ја користиш не е сигурна.

Приближна локација.

Сподели ја твојата приближна локација наместо точната - совршено за апликации како локалните вести или време.

Повеќе уреди. Едно искуство.

Кога користиш Mac, iPad или iPhone можеш да постигнеш
неверојатно многу. Кога ги користиш заедно, можеш да постигнеш и повеќе од тоа.

Почни овде. Заврши таму.

Еднаш кога ќе се пријавиш на својот Apple ID, на сите свои уреди, можеш да ја користиш функцијата на континуитет со што без проблем ќе преминеш од еден на друг уред. На пример, можеш автоматски да го отклучиш својот Mac, или да ја прошириш својата работна површина од Mac на iPad.

Handoff

Продолжи да работиш на нов уред.

Замени го твојот стар телефон за нов. Сите твои податоци ќе ги пренесеме, па ќе можеш да го користиш новиот уред без какви било проблеми.

Sidecar

Прошири ја работната површина со iPad.

Користи го твојот iPad како втор екран кој ќе го прошири или ќе ја одржи работната на твојот Mac компјутер, или користи го како таблет за цртање со помош на Apple Pencil-a.

Telefon

Mac сега одговара на повици.

Прими повици директно на Mac или iPad. Кога твојот iPhone е во торба или се полни во другата соба, можеш да одговориш на повици без проблем.

Премин од Androida? Нема проблем.

Благодарејќи на Move to iOS апликацијата можеш да ги префрлиш сите твои фотографии, контакти,
пораки и што уште не - вклучувајќи ги и твоите омилени апликации, од Androida
потполно автоматски. Полесно е отколку што мислиш.

Твои слики. Твои контакти. Без проблем.

Преминуваш на iOS? Едноставно преземи ја Move to iOS апликацијата на твојот Android телефон која ќе ти помогне да преминеш од Android на твојот нов iPhone. Или посети не и ние ќе ти помогнеме околу трансферот на податоци.

Android
за iPhone.

Твојот телефон, таблет, лаптоп или паметен часовник од кој било производител замени го за нов уред по твој избор.

Ме интересира >

Апликации
за сè.

Во App Store можеп да најдеш милион како платени така и бесплатни апликации. Без оглед дали сакаш да играш или да ја подобриш својата продуктивност, постојат апликации за сè.

iPhone и Mac. Заедно.

Екосистемот на Apple производи е еден од најнапредните во светот. Меѓусебната
комуникација на сите уреди овозможува брза и удобна работа. Нема замор,
поврзување на кабли и досадна содржина.

Што можеш да направиш со Mac? Кој Mac да го избереш?

Дали сакаш да купиш Mac, а никогаш не си користел? Ќе те посоветуваме околу изборот и ќе ти помогнеме лесно да преминеш од Windows.


Apple AirPods. Совршено безжични.

iPhone во комбинација со AirPods слушалките пружи магично искуство.
А со iOS 14 оперативниот систем доаѓа уште неколку нови трикови кои ќе ти помогнат
при репродукција на музика, слушање на podcast или гледање на филмови.

Од iOS 14

Автоматско префрлање.

Лесно се префрлај помеѓу уредите без да ги извадиш твоите AirPods од уши. Ако некој те побара на iPhone додека гледаш филм на iPad, AirPods слушалките автоматски се поврзуваат со iPhone, па ќе можеш да се јавиш без проблем.

Од iOS 14

Опкружувачки звук.

Каде и да се најдеш, со AirPods Pro можеш да уживаш во звукот како од кино. Благодарејќи на динамичното следење на положбата на глава, поединечните канали surround звук се веќе усмерени. Дури и ако завртиш глава или да го поместиш уредот.

Додатоци

Сè што ти е неопходно.

Сите додатоци на едно место.

Ме интересира >

Можеш многу повеќе.

Секој iPhone е единствен. Без обзир дали ќе избереш телефон спрема техничките
карактеристики, големина на екранот, дизајнот, бојата или спрема цената,
дефинитивно ќе пронајдеш iPhone за себе.

Дисплеј

6,1 или 6,7 инчи Super Retina XDR дисплеј

Мрежа

5G

Чип

A14 Bionic

Камера

Про систем на камера - ултраширока, широкоаголна, и телефото

LiDAR скенер

За ноќни портрети и подобрен AR

Дисплеј

5,4 или 6,1 инчи Super Retina XDR дисплеј

Мрежа

5G

Чип

A14 Bionic

Камера

Систем од све камери - улташирока и широкоаголна

LiDAR скенер

-

Финансирање по мерка

Поприфатливо од кога било.

Без обзир дали сакаш да купиш Apple уред за себе или за твоите сакани, имаш можност за плаќање на рати.

Финансирање по мерка

Поприфатливо од кога било.

Без обзир дали сакаш да купиш Apple уред за себе или за твоите сакани, имаш можност за плаќање на рати.

Дисплеј

6,1 инчи Liquid Retina HD дисплеј

Мрежа

4G LTE

Чип

A13 Bionic

Камера

Систем од две камери - ултраширока и широкоаголна

LiDAR скенер

-

Дисплеј

6,1 инчи Liquid Retina HD дисплеј

Мрежа

4G LTE

Чип

A12 Bionic

Камера

Една широкоаголна камера

LiDAR скенер

-

Дисплеј

4,7 инчи Retina HD дисплеј

Мрежа

4G LTE

Чип

A13 Bionic

Камера

Една широкоаголна камера

LiDAR скенер

-

Твојот телефон, таблет, лаптоп или паметен часовник од кој било производител замени го за нов уред по твој избор.

SТвојот телефон, таблет, лаптоп или паметен часовник од кој било производител замени го за нов уред по твој избор.