Blog

Обновено е управувањето со преземања во Safari

Со новиот iPadOS и iOS 13, Apple конечно донесе компјутерски можности во Safari на своите таблет уреди и паметни телефони. Една од нив е и управувањето со преземањето, кое ви овозможува да ги следите сите преземани фајлови на потранспарентен начин и полесно да ги пронајдете кога ќе ги снимите.

Дознај повеќе

Објавен Project Catalyst на Apple

При објавувањето на новиот macOS Catalina, во прв план беа функциите и карактеристиките како што се Sidecar и Apple Arcade, додека технологијата наречена Catalyst остана настрана. Меѓутоа, се работи за многу важна иновација.

Дознај повеќе

iPhone 6s и 6s Plus - Програма за замена ако уредот не може да се вклучи

Компанијата Apple утврди дека одреден процент на iPhone 6s и 6s Plus модели имаат вградена компонента со грешка, која може да предизвика исклучување на Вашиот уред, по што iPhone-от повеќе не може да се вклучи.

Дознај повеќе

Поставување на Family Sharing

Стандардната опција на Apple, Family Sharing е присутна во екосистемот уште од iOS 8. Ви овозможува да ги споделите сите купени филмови, музика, книги и апликации со семејството и пријателите.

Дознај повеќе

Како да ги сопрете апликациите на Mac автоматски да се отвораат при стартувањето на системот

Сигурно постојат апликации за кои сакате автоматски да се отвораат секој пат кога ќе го вклучите или ќе се најавите на својот Mac. На пример, ако компјутерот го користите за работа, можеби сакате Slack веднаш да се вклучи за брза комуникација. Меѓутоа, ако се отвораат и некои апликации кои не ви се потребни, еве неколку начини како тоа можете да го промените.

Дознај повеќе

Како да ги блокирате испраќачите на пораки од е-пошта во апликацијата Mail

Понекогаш добивате толку многу електронска пошта што тешко се справувате со сите добиени пораки. А кога во таа равенка ќе го уфрлите и спамот, се дополнително се комплицира. Секако, несаканата пошта можете да ја преместите во trash, но така нема да се запре понатамошното испраќање на такви пораки.

Дознај повеќе

Користете ги новите функции на мултитаскинг во iPadOS

Новите функции на мултитаскинг на iPadOS ви овозможуваат истовремено да работите на две апликации, да одговарате на пораки на е-пошта додека гледате филм и со гестови да се префрлате од апликација во апликација.

Дознај повеќе

Items 1 to 12 of 91 total

Page