Blog

Steve Jobs - Човекот што го направи алуминиумот секси

Списокот на заслуги на Steve Jobs е доста долг. Еднa од нив е дека тој е човекот што повторно го направи алуминиум секси. Покојниот основач на Apple толку многу го сакаше алуминиумот, што дури и неговата супер јахта е направена од истиот материјал.

Дознај повеќе

Како да ги откажете претплатите на вашите iOS и macOS уреди

Вашите апликации за iPhone, iPad или Apple TV можат да понудат купувања во рамки на апликациите и опции за претплата што може да ги иритираат корисниците кои не се толку добро информирани за лавиринтот на iTunes Store. Во овој текст, ќе ги поминеме сите важни опции на кои треба да внимавате, за да не трошите пари непотребно.

Дознај повеќе

Што да инсталирате на нов Mac?

Секогаш e возбудливо да го градите својот дигитален животен простор. На сите оние кои имаат Mac компјутери, лесно им е да ги префрлат своите податоци, поставки и апликации. Во другите случаи, мора да почнете од нула.

Дознај повеќе

Вонредна вест: Ова е новиот iPhone SE!

Како што се очекуваше, Apple го објави својот најнов iPhone на кој се чекаше веќе подолго време. Се работи за навистина моќен телефон спакуван во веќе познатиот дизајн, кој ќе биде фаворит на многумина!

Дознај повеќе

Девет работи на кои треба да се навикнете како нов Mac корисник

Сите промени се тешки на свој начин. Сепак, најтешки се оние кои ве приморуваат целосно да ги промените некои свои стари навики. Во овој текст ќе ве запознаеме со сите новитети, со кои секој корисник мора да се сретне кога ќе одлучи Windows да го замени со macOS.

Дознај повеќе

Како да пристапите до изборот на емотикони кога на iPad работите со физичка тастатура?

Smart Keyboard и Smart Keyboard Folio тастатурите на Apple го поседуваат копчето Globe за брз пристап до таканаречниот Emoji Picker, во кој можете да го пронајдете саканиот емотикон кога пишувате порака. За жал, најновата Magic тастатура на Apple, како ни тастатурите од другите производители ја немаат оваа опција. Еве како да дојдете до емотикон кога користите физичка тастатура на својот iPad уред...

Дознај повеќе

Како да ги видите лозинките на Wi-Fi мрежите на кои сте поврзани преку iPhone или iPad?

Голем број корисници употребуваат разни апликации за чување на лозинки, додека има и такви кои и натаму го користат iCloud Keychain. Меѓутоа, ништо од тоа нема да ви помогне да се поврзете на одредена Wi-Fi мрежа, доколку претходно негде не сте ја запишале лозинката за пристап.

Дознај повеќе

Кратенки на тастатурата за TV апликацијата

Со апликацијата TV на Mac уредите, пристигнаа и некои одлични опции за гледање серии и филмови без потреба од вклучување на телевизорот. Се што сакате да гледате, можете кога самите ќе одлучите, без реклами, но со можност за паузирање во секој момент за правење пуканки.

Дознај повеќе

Како да креирате Паметни албуми во апликацијата Photos на Mac

Вашиот Mac нуди неколку „паметни“ алати, како Паметни фолдери во Finder и Паметни групи во Конкакти. Зошто тогаш не би имале и Паметни албуми во апликацијата Photos? Овој интересен начин на групирање на фотографиите во албуми може осетно да ви помогне, бидејќи тоа нема да мора да го правите рачно. Сега сите информации кои ги задоволуваат вашите критериуми ќе бидат автоматско снимени во истиот албум.

Дознај повеќе

Items 1 to 12 of 184 total

Page